Wandelschoenen test – beste wandelschoenen

Elk jaar wordt er weer opnieuw een uitgebreidde wandelschoenen test gehouden o.a. door de ANWB. Op zich leuk, maar wat zegt zo’n wandelschoenen test nu eigenlijk?

Het zegt in ieder geval niets of de schoen die als beste uit de ANWB wandelschoenentest is gekomen ook de beste schoen voor jou is. Zo kan de schoen die als minste uit de bus komt juist wel de beste wandelschoen voor jou zijn….

Al met al hieronder lees je meer over de zin en onzin van een wandelschoenen test.

De beste wandelschoenen bestaan niet, wel de beste wandelschoenen voor jou!

Een goedkope wandelschoen is niet automatisch een slechte wandelschoen en op zich kan dus een goedkope wandelschoen een goede wandelschoen zijn voor jou kan.

Andersom werkt het dus ook zo: Juist een hele dure wandelschoen kan een hele slechte wandelschoen voor jou zijn omdat deze niet aansluit bij jouw wensen en loopstijl.

Een wandelschoen is pas goed als (de wandelschoen categorie) ie bij jouw gebruik en voeten aansluit. Elke voet is anders en dus kan de schoen die als zéér goed uit de test komt zéér slecht voor jouw voeten zijn omdat ie gewoon weg niet goed zit.

Samenvattend: Elke wandelaar loopt anders en dus kan de schoen die als matig uit de test komt, toch voldoende goed zijn voor jou als wandelaar die niet meer loopt dan een blokkie om het huis met de hond… mits de wandelschoen lekker zit!

Een overzicht met de beste wandelschoenenmerken vindt je hier.

Ga direct naar:

 

Share

Geef een reactie