Wandelschoenen inlopen

Wandelschoenen inlopen

Over het wel of niet inlopen van wandelschoenen verschillen de meningen nogal. Wij vinden dat een wandelschoen direct bij aanschal al lekker moet zitten. Je moet hier een gevoel bij hebben, zo van:JA deze zitten lekker en gaan waarschijnlijk allleen nog maar lekkerder zitten als ik er een tijdje op gelopen heb.”  Maar koop geen schoenen die in de winkel niet lekker zitten en waarvan de verkoper zegt: “Die loop je nog wel in of die loopt nog wel uit”
Lees hier waar je op moet letten bij het (online) kopen van wandelschoenen

Het is natuurlijk wel zo dat elke schoen tijd nodig heeft om zich naar jouw voet te zetten. Gun jezelf ook deze tijd (en je wandelschoenen) om deze goed in te lopen alvorens je aan een wandelevenement of lange wandeltocht gaat deelnemen. Bij soepele schoenen gebeurt dat overigens sneller dan bij stijvere exemplaren.

Hier volgt een stappenplan om je wandelschoenen goed in te lopen:

Stap 1: Eerst lekker binnens huis aan houden  (dan kan je ze eventueel nog teugbrengen naar de (online) winkel wara je ze hebt gekocht.

Stap2: Vervolgens ga je eerst korte afstanden wandelen en dat gedurende enkele dagen geleidelijk op te trekken.

Stap 3: Vervolgens ga je langere afstanden wandelen en ook dit kan je geleidelijk opbouwen

Heb je echt geen tijd om je wandelschoenen  goed in te lopen, dan kun je een leren wandelschoen eerst goed nat maken en hem zo in lopen tot dat deze droog is.

Wandelschoenen niet nat wegzetten, want dan gaat ‘het weer’ erin, goed drogen dus is het devies. Lees hier meer over het onderhoud van wandelschoenen

Share

Geef een reactie