Wandelen met wandelschoenen of sportschoenen?

Kan ik het beste wandelen met wandelschoenen of sportschoenen zoals hardloopschoenen? Deze vraag krijgen we met enige regelmaat, dus vandaar het antwoord op deze vraag.

Je ziet nog veel mensen wandelen op een paar hardloop- of sportschoenen. Uiteraard behoort dat tot de mogelijkheden, maar ga je regelmatig flinke wandelingen maken kies dan toch echt voor een paar goede wandelschoenen en goede wandelsokken!

Onze visie is als volgt: Een hardloopschoen is gemaakt om hard te lopen, een voetbalschoen is om mee te voetballen, een tennisschoen is gemaakt om te tennissen , een fitness schoen is om mee te fitnessen en een wandelschoen is gemaakt om mee te wandelen. Iedere sport heeft nou eenmaal zijn eigen schoenen nodig voor de belasting en ondergrond waar de schoen voor gebruikt wordt.

Bij het hardlopen wikkelen je voeten heel anders af dan bij wandelen, en bij voetbal en tennissen is dit ook weer heel anders. Het is logisch dat schoenen anders belast worden en daarmee wordt in de ontwikkeling en productie van de diverse schoenen rekening gehouden.

Bij wandelschoenen wordt o.a. rekening gehouden met de afwikkeling van de voet, de ondergrond waar je op loopt, het klimaat, de hellingshoek en ook nog het gewicht wat je eventueel meedraagt. Kies dus de juiste wandelschoen die bij jouw gebruik past.

Share

Geef een reactie