Wandelschoenen repareren

Wandelschoenen repareren. Helaas hebben ook uw wandelschoenen geen eeuwig leven 🙁

Wanneer een wandelschoen kapot is en gerepareerd moet worden, is het beter dit over te laten aan wandelschoen specialisten.

Wat kan er kapot aan een wandelschoen?
Wat niet zou je zeggen, maar de meest voorkomende defecten zijn:

   1. Veterhaken:
    Een veterhaak die soms op de schoen bevestigd zit en dient om de veters van je schoen goed te kunnen rijgen en vastmaken. Wanneer zo’n haak of oog is losgegaan, adviseren we je eerst terug te gaan naar de winkel waar je je wandelschoenen hebt gekocht. Deze kan beoordelen of het nog onder garantie valt, of dat het door intensief gebruik is gekomen. Vaak heeft de winkel contact met een goede schoenmaker die dit kan repareren.
   2. Profielzool:
    De profielzool kan van een zachter materiaal gemaakt zijn om optimaal loopcomfort te garanderen. De zool is daardoor wel wat minder slijtvast. Bij sommige schoenen is het soms mogelijk om deze zool te vervangen. Verzolen heet dat. Over het algemeen lukt dit alleen bij wandelschoenen uit de B en C categorie. Lees hier meer over de wandelschoen categorieën? De winkel waar je je  schoenen  hebt gekocht kan je vertellen of jouw schoenen verzoold kunnen worden. Denk wel aan een kostenplaatje van tussen de € 70,- en € 100,-
   3. Stiksels:
    Voor losse stiksels kun je prima bij een goede schoenmaker bij jou op de hoek langs. Deze heeft voldoende ervaring en, nog belangrijker, de juiste apparatuur om de reparatie uit te voeren.

Paul den Ouden Schoenmakerij
Is een toonaangevend wandelschoenen specialist in het origineel repareren van alle merken wandel- en bergschoenen zoals bijvoorbeeld Lowa. Met een team van schoenspecialisten repareren zij voor particulieren en meer dan 250 outdoorzaken en schoenwinkels in de Benelux. Tevens laten bekende merken als Meindl, Hanwag, Scarpa, Mammut en Keen hun garantieafhandeling door hun verzorgen. U kunt uw schoenen opsturen maar u bent natuurlijk ook van harte welkom in hun winkel om uw schoenen zelf te brengen en de reparatie met één van onze schoenmakers te overleggen.

Cambreur Speciaalschoenmakerij
Meindl, Lowa, Hanwag en la sportiva bergwandelschoenen repareren is hun specialiteit. Bij de reparatie van berg- en wandelschoenen maken zij gebruik van nieuwe originele merkzolen welke zij rechtstreeks inkopen bij de schoenfabriek van uw schoenmerk. Uiteraard kunnen zij ook goed overweg met berg- en wandelschoenen van andere merken.

Weggooien is zonde
Gun uw lekker ingelopen schoenen een tweede ronde, weggooien is toch gewoon zonde en slecht voor het milieu. Stuur uw versleten schoenen naar een wandelschoenen specialist op voor een tweede leven.

Share

6 thoughts on “Wandelschoenen repareren

 1. het onderwerp kwaliteit gaat verloren met Meindel schoenen!! Het gaat om de zwakste schakel, schoenen van €360! waar simpelweg de zool er vanaf schuurt. Dat heet slechte konstruktie!! Met name de hak, onder de band
  GEEN versteviging van de rand onder de band. M.a.w. is het een B schoen
  Met Koffie espresso apparatuur zie je hetzelfde, je hebt top voor €360 en de duurste €2000, zijn niet compleet en functioneren niet naar behoren.
  M.a.w. we zíjn de weg kwijt vriendelijke Groetjes Gerrit

 2. De polyurethaan tussenzool was na een paar jaar vergaan waardoor de zolen loslieten en ik verloor delen van de stootbanden. Volgens Bever Zwerfsport had ik er te weinig op gelopen. Meindl zelf was niet geïnteresseerd maar die levert sowieso geen service terwijl ze toegeven dat ze her verkeerde materiaal hebben gebruikt.

 3. vroeger droeg ik lowa en meindl. tegenwoordig loop ik op de miram mid wandelschoenen van engelbert strauss. eigenlijk bouwvakker werkschoenen maar super comfort, vergeleken met lowa. geen goretex maar dryplexx maar ik heb bij 30 graden warmte soms KOUDE voeten als ik in de wind sta.
  Enige nadeel: vrij zachte zolen dus ik zoek nu een bedrijf dat ze voor minder dan 75 euro kan verzolen.

 4. Mij Lowa HAIX bergschoenen gekocht in 2002 en vandaag 06-01-2018 zijn zolen door uitdroging van het rubber pas kapotgegaan 🙁
  Met veel plezier jaren lang in het winter intensief gedragen.
  Super schoenen!!
  Over het nieuwe modellen kan ik niets van zegen misschien zijn als autobanden gemaakt van mix veel plastic en weinig rubber?
  Daardoor wordt ze snel bros?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *