Wandelschoenen oprekken

Wandelschoenen oprekken is natuurlijk mogelijk als noodoplossing als wandelschoenen toch niet lekker blijken te zitten, maar het beste is voorkomen dan genezen. Zorg dus dat je je schoenen eerst thuis goed past en eventueel binnenshuis inloopt zodat ze nog naar de winkel terug kan brengen of als je de wandelschoenen online hebt gekocht nog terug kan sturen. Lees wel eerst goed de retourenvoorwaarden van een online wandelwinkel wat wel en niet retour gezonden kan worden.

De wandelschoen oprekken kan natuurlijk altijd nog. Heb je je wandelschoenen nou toch per ongeluk iets te klein of te smal gekocht? Bij een goede schoenmakerij kunnen je schoenen maximaal een maat worden opgerekt of breder worden gemaakt zonder dat dit ten koste van de kwaliteit van de schoenen gaat. Om de schoen op 1 specifiek plek meer ruimte te geven is het ook mogelijk om de wandelschoen op de zogenaamde ‘knobbeltang’ te zetten.

Meer informatie over wandelschoenen inlopen lees je hier

Share

2 thoughts on “Wandelschoenen oprekken

 1. Hallo,
  Heb een paar weken geleden nieuwe wandelschoenen gekocht.
  De rechterschoen past prima en heb ik geen problemen mee gehad.
  De linker blijft problemen geven. Vandaag na al de nodige kilometers een bloed blaar op mijn kleine teen. Ze zijn van het merk Merrell. Mijn vraag is hoe kan ik er achter komen of ze te klein/smal zijn of juist te groot ?

  Groetjes Inge

  • Merrell is op zich een heel prima merk, dus daar ligt het iig niet aan 😉

   De tip die we je kunnen geven is om er even mee naar een fysieke winkel te gaan voor advies, dit is toch echt iets wat je moet zien. Het kan namelijk inderdaad zo zijn dat de schoen te klein/smal of juist te groot is.

   Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *