Wandelschoenen kopen

Ben je op zoek naar een goede wandelschoen? Hier vind je alle informatie over lage wandelschoenen, half hoge wandelschoenen, hoge wandelschoenen en bergwandelschoenen.

De belangrijkste vraag die u uzelf moet stellen voordat u schoenen gaat kopen is: “Wat ga ik ermee doen?”. De categorie van uw schoen moet verhogen onder de volgende omstandigheden: verwachte terrein- en weersomstandigheden, lengte van de wandeltocht en verwachte gewicht van bepakking.

Uw wandelvaardigheden
Een meer ervaren wandelaar zal lichtere schoenen kunnen kiezen dan een minder ervaren hiker, zelfs als deze hetzelfde traject gaan afleggen. Vooral als u voor het eerst gaat wandelen wordt het aangeraden wandelschoenen te kiezen die een goede ondersteuning bieden, terwijl uw voeten, enkels, achillespees, kuiten en benen kunnen wennen aan de extra belasting van het (sportieve) wandelen. Als u van plan bent uw vaardigheden op te schroeven door steeds moeilijkere en langere tochten te maken, zorg dan dat u schoenen koopt die hiervoor ruimte bieden en u ook in de nabije toekomst van dienst kunnen zijn.

Pasvorm van de wandelschoen
Zodra u hebt bepaald welk type schoen u wilt hebben en u er een aantal hebt uitgekozen die voldoen aan uw kwaliteitseisen, volgt de meest belangrijke stap: het daadwerkelijk passen. Het vinden van een goed passende schoen is een persoonlijke kwestie, het is afhankelijk van uw eigen voet, uw voorkeur en uw wandelervaring. Hieronder volgen wel enkele tips:

 • Er zit een verschil tussen de grootte van uw voeten als u ‘s ochtends opstaat en ’s avonds na een dag werken of bijvoorbeeld na een stevige wandeling.
 • Pas de schoenen met de sokken die u ook tijdens uw wandeltocht zou dragen.
 • In het algemeen zoekt u naar een schoen die goed past en die voelbaar comfort en ondersteuning biedt over de gehele voet en enkels tijdens het lopen. Zoek naar schoenen die lekker zitten zonder dat u enige drukpunten voelt.
 • Verwijder de binnenzool van de schoen die u past en plaats deze tegen de onderkant van uw voet. Hoe beter dit zooltje de omtrek van uw voet volgt, hoe beter de wandelschoen zal passen. Als de zool te groot of te klein is, dan zal de schoen respectievelijk te ruim of te strak zijn.
 • Pas de schoenen aan de hand van de volgende stappen:
 1. Maak de veters los en doe uw voet in de schoen. Ga rechtop staan en duw uw voet naar de neus van de schoen. U moet nu uw wijsvinger kunnen plaatsen tussen uw hiel en de hiel van de schoen. Doe dit voor beide schoenen.
 2. Ga zitten en strik de schoenen. Terwijl u dit doet zou uw voet weer naar achter moeten bewegen, de ruimte van uw vinger weer opvullend.
 3. Sta op en loop rond.
 4. Zorg ervoor dat uw tenen niet tegen de neus van de schoen komen. Als dit wel het geval is neem dan een grotere maat.
 5. Let er ook op dat uw tenen niet de bovenkant van de schoen raken. Als dit wel het geval is dan heeft u een ruimere schoen nodig, meer volume in de neus.
 6. Als u loopt moeten uw hiel en de hiel van de schoen in harmonie bewegen. Uw hiel van uw voet mag niet naar boven schuiven bij het lopen. Als dit wel het geval is, dan is de schoen te groot, of dan past de hiel van de schoen simpelweg niet bij de vorm van uw voet.

Webshoptip: Bij onlinewandelwinkel.nl kunt u kiezen uit de beste merken tegen de laagste prijs. Doordat zij de nieuwe collectie met minimaal 10% korting aanbieden en tevens een grote voorraad nieuwe collectie wandelschoenen in het assortiment hebben, bent u ervan verzekert dat u zelfs met goedkope wandelschoenen de beste kwaliteit in handen krijgt.

Share

Geef een reactie