Wandelschoenen dames

Wandelschoenen dames | Dames wandel schoenen

Hier vindt u informatie over de beste dames wandelschoenen, goedkope dames wandelschoenen en dames wandelschoenen aanbiedingen van de beste merken zoals Han Wag, Lowa, New Balance, Brooks, Mizuno, Nike, Merell.

Dames zijn anders dan Heren

Wetenschappelijk onderzoek van de afgelopen tien jaar heeft aangetoond dat vrouwen andere loop- en bewegingspatronen hebben en dat de biomechanismen van de onderbenen verschillend zijn.

Voetvorm

Om met een eenvoudig voorbeeld te beginnen: vrouwenvoeten zijn anders van vorm. Vrouwen hebben niet alleen een kleinere voet dan mannen, ze hebben ook een andere hiel/voorvoetverhouding. Met andere woorden, vrouwen hebben een smallere hiel in verhouding tot hun voorvoet. Als ze mannenschoenen dragen, verschuift hun hiel vaak in de schoen. Dit leidt tot instabiliteit en schuren. Sommige vrouwen proberen dit probleem op te lossen door nauwere schoenen te kopen, en dat kan beklemming en pijn in de voorvoet veroorzaken.

Veerkracht

Een tweede essentieel sekseverschil is dat vrouwen vaak lichter zijn dan mannen. Eén van de voornaamste functies van loopschoenen is het opvangen van de kracht van de impact op de voeten en de benen. Omdat de demping in loopschoenen tot nu toe altijd ontworpen werd met het gewicht van mannen in het achterhoofd, bleek het dempingmateriaal vaak te stug voor vrouwen. Bijgevolg konden vrouwen het materiaal niet volledig samendrukken zodat ze ook minder konden profiteren van het veerkrachteffect.

Direct online met korting dames wandelschoenen kopen

Share

Geef een reactie